Volle maan ritueel: tips om los te laten, vergeven en intenties te versterken

Vrijdag is het weer zover, dan is het wederom volle maan. En ook dit keer is het een pittige volle maan waarbij je last kunt krijgen van tegenstrijdige gevoelens en emoties en waarbij het noodzaak is om je eigen plek te gaan innemen.

Met deze post wil ik je vooral meegeven hoe waardevol de werking is van een volle maan als het gaat om afscheid te nemen van zaken die jou niet langer meer dienen. Maar ook hoe je vervelende situaties, nare gewoontes ,eigenschappen en omstandigheden het universum in kunt sturen met het verzoek dit op te lossen of te veranderen.

Hoe doe je dat?
Eigenlijk is er altijd wel iets of iemand wat ons dwars zit 😉
Neem even de tijd om hierover na te denken wat er bij jou op dit moment het meeste dwars zit. Is dat een situatie, een persoon, een gewoonte? Uiteraard is het helemaal prima als er meerdere dingen of mensen naar boven komen. Als het je helpt kun je een kaarsje, wierook of een mooi rustgevend muziekje opzetten.

Pak vervolgens pen en papier en schrijf op wat je precies dwars zit. Als het bijvoorbeeld een ruzie is met iemand, schroom dan niet om ook de naam van deze persoon op te schrijven. Maar ook waar de ruzie over ging en wat jou daarin het meest van slag heeft gemaakt. Dat kan ook met een gewoonte zijn waar je vanaf wilt voor jezelf of een situatie dat niet lekker loopt. Neem hiervoor de tijd en schrijf alles op wat er in je op komt.
Hoe concreter jij kunt zijn, hoe gerichter het universum hiermee aan de slag kan gaan voor je.

Visualiseren
Als je dan hiervoor goed de tijd hebt genomen om dit op te schrijven, sluit dan je ogen. En probeer je voor te stellen hoe alles zou zijn voorbij aan het probleem of de situatie.
Die ene ruzie is voorbij, het contact met die ene persoon verloopt nu beter, die nare gewoonte heb je niet meer, dat ene probleem is opgelost enzovoorts.
Hoe blij zou je zijn? Hoeveel rust en ruimte geeft dat je in je hoofd en in je lijf? Probeer dit met ieder punt die je hebt opgeschreven te doen. En ook hier geldt: hoe concreter jij de situaties kunt voorstellen (en hou je vooral niet in qua details, geuren, kleuren etc ), hoe sterker jouw intentie is richting het universum om dit te realiseren.

Vergeving
Als je klaar bent om ieder punt heel gedetailleerd voor te stellen wanneer het zou zijn opgelost, kun je in gedachte of hardop uitspreken naar de persoon/personen (in de energie) dat je hem/haar of hen vergeeft. Dit kan dus ook naar jezelf zijn. Het gaat hier niet om wie er schuldig is aan de situatie, maar puur dat je door die persoon/personen of jezelf te vergeven, je rust en ruimte creëert voor jezelf.
Door dit uit te spreken, vloeit alle negatieve lading weg en ontstaat er positieve groei en heling.

Tot slot
Nu je dit hebt uitgesproken, kun je er nog voor kiezen om te mediteren en de vergeving op die manier nog te versterken en uit te zenden.
Is meditatie niet helemaal jouw ding of heb je daar nu geen zin in of tijd voor, dan kun je ook het volgende doen ter afsluiting.

Versnipper het papier waarop je alles hebt geschreven waarbij je afscheid neemt van de situatie zoals die is.
Het allermooiste zou zijn als je vervolgens het papier verbrandt (bij voorkeur buiten in de tuin). Op deze manier doe je er ook mentaal afstand van en kom je er ook echt los van. Vanaf dit punt laat je het aan het universum over en mag jij het loslaten
Als je bereid bent om nog een stukje extra hulp in te schakelen vraag dan tijdens het verbranden: Universum wil jij het vanaf hier nu voor mij oppakken en oplossen?

Laat je me weten of je hier iets aan hebt en of je het ook gaat doen? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening en uiteraard ook naar jouw ervaring!

❤️ Nadine