Stap uit jouw gevangenis

door | 14 nov 2018 | Blog

Herken je het gevoel van iets anders of nieuws willen? Alleen die ‘maar’ zorgt er steeds opnieuw voor dat je het niet doet of dat je het voor je uit blijft schuiven.

Noem het angst, noem het goed- of afkeuring, noem het je comfortzone oprekken of verlaten. Uiteindelijk valt of staat een keuze met een besluit.

De ‘ja maars’ zijn bij ons zo goed ontwikkeld dat ze bijna overtuigend zijn. Bijna, want alles wat achter die ‘ja maar’ ontstaat, is dé reden dat jij jezelf vastzet en ook LAAT vastzetten.

Je kan nog zoveel omstandigheden, mensen en situaties noemen waardoor het allemaal niet kan of lukt, echter jij besluit….
Jij bent de regisseur van jouw leven, dus jij beslist wat er gebeurt.

Vaak hebben we niet eens door hoeveel excuses we gebruiken.
Hoeveel barrières we opwerpen.
Hoeveel beren we op de weg creëren.

Diep van binnen weet je dat het tijd is, dat je mag kiezen voor jouw geluk. Dat je jouw dromen mag waarmaken. Je hoeft alleen maar jezelf toestemming te geven en jezelf te ontslaan uit je eigen gecreëerde gevangenis.

Na een besluit volgt er een actie en afhankelijk van hoe graag jij het wilt, zul je dat ook bereiken. Jij creëert jouw werkelijkheid.

Pak de sleutel, draai het slot om en zet de deur open.
“Ja maar ik kan de sleutel niet vinden?” 😉
Breek dan met blote handen het hek van de gevangenis open en stap naar buiten.

Kun je wel wat empowerment en begeleiding gebruiken in deze stappen?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik je helpen?