Nieuwe maan, nieuwe intenties

Op zaterdag 11 augustus staat de aarde een gedeeltelijke zonsverduistering te wachten.
Waarschijnlijk gaan we er met het blote oog weinig van zien, maar voelbaar is het zeker.
Wist je bijvoorbeeld dat een zonsverduistering altijd gepaard gaat met een nieuwe maan? 
De maan staat dan precies tussen de aarde en de zon.

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin en hoop. Wanneer een nieuwe maan samengaat met een zonsverduistering wordt dit effect versterkt.
Het staat voor het plotseling onthullen van verborgen potentieel, voor goed nieuws en voor onvoorziene positieve kansen en mogelijkheden. Een prima moment dus om na te denken over wat je graag wilt bereiken!

Opruimen
Merk je dat jouw hoofd te vol zit om na te denken over jouw wensen? Kijk dan of je wat spullen in huis kunt opruimen, weggooien of weggeven.
Welke dingen maken je gelukkig, en welke spullen zorgen voor onnodige rommel en ballast in je huis en hoofd? Maak daarna de ruimtes schoon met behulp van een sopje of een fijne wierrook.

Mediteer
Ook mentaal kun je orde op zaken stellen. Tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn. Probeer het uit en laat gedachten en zorgen los. Je geeft als het ware een kickstart aan je geest, en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en plannen.

Wensenlijst
Schrijf zaterdag jouw doelen, wensen en ambities op. Doe dat niet op een verfrommeld papiertje, maar in een mooi boekje welke je eventueel aanvult met wat plaatjes, tekeningen en quotes.

De wensen kunnen hele eenvoudige zijn zoals bijvoorbeeld ‘alleen in het weekend iets lekkers bij de koffie’ maar ook groter zoals bijvoorbeeld ‘het organiseren van een eigen event’.
Om deze opgeschreven doelen wat meer kracht bij te zetten kun je ze hardop uitspreken.

Ga niet nadenken over hoe je deze wensen en dromen precies gaat realiseren. Dat komt later. Eerst zaaien en dan oogsten.

Laat je in de comments weten of je wat hebt aan deze tips?


Nadine