Kun jij gewoon zijn?

Kun jij dat? Gewoon zijn?

Gewoon zijn kan alleen in het moment. Je kunt niet gewoon zijn wanneer je bezig bent met het bedenken hoe je de ander kunt laten zien hoe goed, slim of lief je bent. Je kunt niet gewoon zijn wanneer je in je denken zit.

Neem de gewone dingen in je leven niet voor lief. Realiseer je dat het genieten zit in de simpele dingen. Luisteren naar het fluiten van de vogels en de vrijheid in jezelf voelen. Vol verwondering de knoppen aan de bomen ziet veranderen in bloesem. De donkere wolken zien verschijnen uit het niets en de regenbui over je heen voelen gaan. De zonnestralen op je huid voelen.

Gewoon zijn betekent ook dat je de rust ervaart tijdens het koken van een maaltijd, van het heerlijke gevoel tijdens het opruimen van je kledingkast of wanneer je het bed verschoont.

Gewoon zijn is je ontspannen voelen en in het moment aanschouwen en zijn. Geen inspanningen ervaren tijdens het doen. Geen druk ervaren van buitenaf. Alleen maar de ontspanning door je heen laten gaan en weten dat het goed is.

Hoe heerlijk lijkt je dat om daarmee eens bewust te gaan zijn? Om daar vaker voor te kiezen en te voelen wat je voelt?
Wat zal het voor je doen?

Meer rust? Minder druk? Meer ruimte?

❤ Nadine